"הרגל את עצמך לרקוד, הריקוד יפיג את עצבותך ויניס את צרותיך" (רבי נחמן מברסלב)
עולם המחול הוא עולם המשלב גוף ונפש. חומר ורוח. אמונות ואמונה.
עולם התנועה מחנך להתמדה ולסובלנות. ההתמדה מביאה לתוצאות מעשיות, גופניות ולתוצאות מחשבתיות. הסובלנות חושפת את התלמידה להבנת החשיבות של תהליך שנבנה, כך שהבנות יידרשו להבין את משמעות חשיבות התהליך שבדרך לתוצר.
עולם התנועה מלמד את התלמידה לחשוב חשיבה מדויקת. שיעורי המחול מפתחים את יכולותיהן של התלמידות לחשוב, להרגיש, לנוע בצורה חופשית יותר, לפתח את דרכי התנועה, להרחיב את תפיסת החלל, הקצב והזמן ולגלות את שפת המחול כמדיום להבעה אישית. בשיעורי המחול התלמידות לומדות להיות קשובות לחברותיהן לקבוצה, להרגיש אחת את השנייה, אך בד בבד לשמור כל אחת על הייחוד שלה.
מגמת המחול באולפנית נבנית על בסיס אמוני וצניעותי. בשיעור נשאב מעולמינו הדתי-הרוחני על מנת ליצוק קודש בריקוד שמצטייר כעולם חומרי.
מגמת המחול מכשירה את הרקדניות לעולם של מחול דרך מפגש משמעותי, מעמיק וחוויתי כמבצעות, יוצרות, צופות ומעריכות את תחום המחול האמנותי. התנועה מפתחת את המודעות לגוף ובכך מחזקת דימוי גוף חיובי ומעניקה תחושה של יכולת וביטחון. התנועה מפתחת מיומנויות קוגניטיביות ומסייעת ברכישת הרגלי למידה: מחויבות, לקיחת אחריות, מוטיבציה והתקדמות אישית. התנועה מאפשרת ביטוי של רגשות ותחושות תוך בירור וחיפוש אחר האמירה האישית, הפנימית.
מגמת המחול פועלת בשני מישורים: מישור מעשי ומישור עיוני.
בצד המעשי: התלמידות יעמיקו את ניסיונן הגופני על מנת לשכלל ולפתח יכולות תנועתיות ומחוליות.
בצד המעשי מקנים כלים טכניים - מקצועיים בריקוד ובכוריאוגרפיה על מנת לאפשר לתלמידה לרקוד ברמה אמנותית גבוהה וליצור בעצמה. שיעורים אלו נלמדים במתחם מותאם למחול - בסטודיו למחול באולפנה.
השיעורים המעשיים נחלקים לשני תחומים עיקריים:
בצד העיוני: נלמדים שיעורי: אנטומיה יישומית, מוסיקה, תולדות המחול (התפתחות אמנות המחול לאורך הדורות). מקצועות אלו מעמיקים ומעשירים את תחומי הדעת של התלמידות בתחום המחול.
מגמת המחול נלמדת בהיקף של חמש יחידות לימוד:
*2.5 יחידות לימוד עיוניות (50%): תולדות המחול 10%, מוסיקה למחול 5%, יישומי אנטומיה למחול 5%, הערכה חלופית 30%
*2.5 יחידות לימוד מעשיות (50%): טכניקה - לימודי בלט קלאסי ולימודי מחול מודרני 20%, כוריאוגרפיה, לימודי קומפוזיציה (תורת החיבור) ולימודי אימפרוביזציה (תורת האילתור) 20%, נייר עמדה 10%
תוכנית חדשה
לקראת 'תעודת מדריכה' ישנה אפשרות לכל תלמידה במגמת המחול לקבל בסיום לימודי המגמה, בצאתה לדרך עצמאית-'תעודת הדרכה במחול' ממוסדות האקדמאים למחול בישראל.
על מנת להיכנס לתוכנית זו התלמידה תידרש: להעמיק בשיעורי האנטומיה (שניתנים במסגרת שעות לימודי המגמה), ללמוד קורס מד"א מקיף, להתנסות בשעות של לימוד מעשי (בהנחיית מורה מטעם המגמה) וללמוד 30 שעות באחד מהמוסדות שנלמדים בהם מחול למידה של הוראת מחול.
תוכנית נוספת: הגשת עבודת גמר במחול. על מנת להגיש עבודת גמר יש לעמוד בפרמטרים מסוימים. במסגרת תוכנית זו ניתן לשלב חלק מהעשייה במגמה כתבנית ובסיס להגשת עבודת גמר שמקנה עוד חמש יחידות לימוד.